Početna  /  Objavljena lista: Koliko je država isplatila novca strankama
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Objavljena lista: Koliko je država isplatila novca strankama

Najveći dio svojih budžeta političke stranke u Bosni i Hercegovini uglavnom pune budžetskim sredstvima. Nema u tome ništa novo, tako je već godinama i tako će biti još dugo. Mijenjaju se samo iznosi koje stranke dobivaju od raznih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

FOTO: N1

Centralna izborna komisija objavila je spisak najvećih ”dobitnika” po ovom osnovu za 2016. godinu. Shodno svojim pozicijama u vlasti, najviše novca pripalo je Stranci demokratske akcije, Savezu nezavisnih socijaldemokrata, Savezu za bolju budućnosti, Demokratskom frontu. Novac je isplaćen (ili će tek biti isplaćen) i Klubovima poslanika u Domu naroda Parlamenta BiH.

Radi se, naravno, o stotinama hiljadama konvertibilnih maraka, samo na ovom nivou skoro milion. Uostalom, pogledajte listu uz napomenu da se radi samo o novcu iz budžeta Bosne i Hercegovine.

FOTO: N1

Po istom osnovu, iz budžeta entiteta Federacija BiH strankama je isplaćeno više od 3.5 miliona maraka samo u 2016, dok je Republika Srpska, političkim subjektima za 2016. dužna platiti blizu 3.2 miliona KM.

0 Shares
0 Shares
Copy link