Početna  /  Objavljen oglas za prodaju vrijednih nekretnina bivše SFRJ u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju
Hrvatska Srbija Svijet Vijesti

Objavljen oglas za prodaju vrijednih nekretnina bivše SFRJ u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju

Na zvaničnoj web stranici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavljen je javni oglas za prodaju diplomatsko-konzularnih objekata bivše SFRJ u Nujorku, Tokiju, Bonu i Bernu. Riječ je o vrijednim nekretninama bivše države koje su prevelike da bi pripale samo jednoj državi nasljednici.

njujork

Jedna od tih nekretnina je i stan na Park aveniji na Menhetenu za koji se javnost u SAD-u posebno zainteresovala nakon što je o njoj pisao i Nujork Post. Riječ je o nekretnini koja se nalazi na dobroj lokaciji, ali je u lošem stanju.

Krajem prošle godine lideri bivših jugoslavenskih zemalja postigli su konačan dogovor o prodaji 51 nekretnine stečene tokom postojanja SFRJ.

Nakon prodaje, novac će biti podijeljen među državama prema udjelima dogovorenim u Ugovoru o pitanjima sukcesije, s tim što je Srbija od zemalja nasljednica tražila i da joj se nadoknade dosadašnji troškovi održavanja njujorškog stana.

U javnom oglasu za prodaju diplomatsko-konzularnih objekata bivše SFRJ u Nujorku, Tokiju, Bonu i Bernu kao vlasnice nekretnina navedene su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija.

Kompletan javni oglas možete pročitati OVDJE

0 Shares
0 Shares
Copy link