Početna  /  NSRS usvojila Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

NSRS usvojila Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa

BANJALUKA – Narodna skupština usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Za usvajanje ovog zakona glasalo je 66 poslanika, niko nije bio protiv, niti uzdržan, dok su poslanici Koalicije “Domovina” ranije napustili posebnu skupštinsku sjednicu.

Ovim Zakonom, koji ima sedam članova, uređuje se način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine za teritoriju Republike Srpske. Cilj donošenja navedenog zakona jeste objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Srpske.

Program obrade podataka trebalo bi da donese Republički zavod za statistiku u roku od 30 dana, a rezultati popisa trebalo bi da budu objavljeni u roku od šest mjeseci od dana stupanja zakona na snagu.

Podsjetimo, Agencija za statistiku BiH je bez saglasnosti Srpske objavila rezultate popisa stanovništva, koje je Parlament Srpske proglasio neprihvatljivim.

0 Shares
0 Shares
Copy link