Početna  /  NSRS: Opozicija hoće raspravu o javnim preduzećima
Republika Srpska

NSRS: Opozicija hoće raspravu o javnim preduzećima

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS uputili su u petak Vladi novu interpelaciju kojom traže da u parlamentu bude razmatrana politika upravljanja javnim preduzećima uz ocjenu da je u njima nagomilano mnogo problema.

Foto: RTRS / arhiva

To je treća interpelacija za kojom je posegla opozicija, a poslanik NDP-a Dragan Čavić je rekao da su javna preduzeća u posljednje dvije godine imala enormno povećanje broja zaposlenih, gubitaka i neizmirenih obaveza.

– Ako bude nastavljeno nepoštivanje Poslovnika o radu Narodne skupštine i Ustava, NDP će u dogovoru sa koalicionim partnerima koristiti sve oblike vanparlamentarne borbe – kazao je Čavić.

Poslanik SDS-a Nade Planinčević je ocijenio da Vlada ne pokazuje dobru volju da prekine sa pljačkom javnih preduzeća, a šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo je istakao da će opozicija koristiti ustavne i poslovničke mogućnosti da razgovaraju o životnim temama.

Opozicija je već predala dvije interpelacije koje se tiču ekonomskog i stanja u penzijskom sistemu, ali su iz vladajuće koalicije najavili da neće prihvatiti skupštinsku raspravu o tome.

0 Shares
0 Shares
Copy link