Početna  /  NSRS o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-a
Republika Srpska

NSRS o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-a

NSRS o sukobu interesa u organima vlasti i radu RTRS-aIzvor: NSRS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastaviće danas rad razmatranjem Izvještaja Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2018. godinu.

Ta komisija je u prošloj godini utvrdila četiri sukoba interesa. U pitanju su odbornici iz četiri lokalne zajednice u RS.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS na kraju 2018. godine.

U NSRS juče je razmatran rad Garantnog fonda RS, koji je 2018. godinu završio s negativnim finansijskim rezultatom od 5.735.869 KM, pa je opozicija istakla da nije ispunio svrhu svog osnivanja, dok su iz SDS-a predlagali da ta institucija bude ukinuta.

Opozicionari su uglavnom pohvalili rad Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, dok nije bilo rasprave o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS-a za 2018. godinu.

Danas, četvrtog dana zasjedanja NSRS, trebala bi, između ostalog, da se razmatra i informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap