Početna  /  NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U REPUBLICI SRPSKOJ Od testiranih 403 uzorka, 38 pozitivno na korona virus
Republika Srpska

NOVI SLUČAJEVI ZARAZE U REPUBLICI SRPSKOJ Od testiranih 403 uzorka, 38 pozitivno na korona virus

U protekla 24 časa u Srpskoj su testirana 403 uzorka na korona virus, a potvrđeno 38 slučajeva zaraze, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U Srpskoj je korona virusom ukupno zaraženo 200 ljudi, prenosi Srpskainfo.

– Od novoregistrovanih slučajeva zaraze, 29 osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Laktaša i Kneževa, te po jedna iz Gradiške, Teslića, Prnjavora i Kotor Varoša. Ovdje je uračunata i osoba koja je juče preminula od posljedica korona virusa. U UKC je hospitalizovano devet ljudi, a ostali nemaju simptoma i njihovo stanje se prati – kaže Šeranić.

Dodaje da je među novozaraženim 20 žena i 18 muškaraca, uglavnom srednje životne dobi.

– Međutim, među njima ima i osoba mlađe životne dobi, te 12 ljudi starije životne dobi. Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, pa izdvajamo kontakte u izolaciju i uzimamo nalaze – kaže Šeranić.

Prema njegovim riječima, na graničnim prelazima testirano je 116 osoba, i svi su negativni.

– Na respiratoru su četiri osobe. U izolaciji je 16 osoba za koje se čeka potvrda, a na pulmologiji je smješteno 12 osoba koje imaju lakšu kliničku sliku. Dakle, na liječenju imamo ukupno 65 osoba – ističe Šeranić.

Prema njegovim riječima, a s obzirom na potvrđen slučaj kod ljekara iz UKC, urađeni su nalazi njegovih kolega i pacijenata.

– Tu imamo potvrdu da su dva zdravstvena radnika iz UKC pozitivni. Riječ je o jednoj doktorici i jednoj medicinskoj sestri – dodaje Šeranić.

Na graničnom prelazu u Gradiški nalazi se 80 lica, u Šamcu 13, u Brodu 69 lica, a juče je u funkciju stavljen i karantin na Rači.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS se nalazi 16.050, a iz nadzora je izašla 2.881 osoba.

Izvor: Srpskainfo

11 Shares
11 Shares
Copy link