Početna  /  Novi prekršajni postupci protiv “Pravdaša”
Republika Srpska

Novi prekršajni postupci protiv “Pravdaša”

(FOTO: Moja Hercegovina)

Osnovni sud u Banjaluci odlučivaće po zahtjevu MUP-a Republike Srpske za pokretanje prekršajnog postupka protiv pojedinaca iz grupe Pravda za Davida, koji se terete da su narušili Zakon o javnom redu i miru, tačnije njegov član broj 7. Okrivljeni se terete da su 30.12.2018. godine prekinuli i onemogućili održavanje koncerta Harisa Džinovića na tzv. Krašovom parkingu u centru Banjaluke, kao i da su narušili javni red i mir uzvikujući parole: “Harise, srećan put”, “uz tebe smo Davore”, “gasi muziku” itd.

Prvookrivljeni je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, a među istaknutim članovima grupe na ovom spisku su i Sofija Grmuša, Marko Nikolić, Vedran Berić i dr.

Marko Nikolić iz Pravde za Davida za portal Moja Hercegovina ističe da pitanje “Ko je ubio Davida” remeti javni red i mir koliko god glasno ga izgovorili, kao i da najviše remeti red i mir onima koji zataškavaju ubistvo Davida Dragičevića.

“Sav apsurd ovih naših prijava za prekidanje koncerta ogleda se u tome, da nas terete po članu 7. Zakona o javnom redu i miru, koji kaže da se kazni svako ko narušava javni red i mir svađom, vikom, vriskom, izvođenjem ili reprodukcijom  muzičkih sadržaja ili tekstova. U pitanju je bio KONCERT. Zar koncert nije mjesto na kom je galama dozvoljena? I mi smo pjevali na tom koncertu, samo smo pjevali Klinac u getu. Kako je moguće da smo mi glasniji od koncerta? Kako je moguće da mi proizvedemo buku jaču od koncertnog ozvučenja? Moguće je, jer je kod nas pitanje KO JE UBIO DAVIDA glasno koliko god tiho da ga izgovorite i remeti red i mir onih koji uporno zataškavaju ubistvo Davida Dragičevića, a i onih koji bestidno okreću glavu od toga kao što je uprava našeg grada”, objašnjava Nikolić.

Autor: Stefan Blagić

361 Shares
361 Shares
361 Shares
Copy link