Novi asfalt za mještane naselja Selišta u Bileći, u planu i igralište za djecu

BILEĆA – Opština Bileća izdvojila je šest miliona konvertibilnih maraka za nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u Bileći. Između ostalih, danas je obnovljena asfaltna podloga najprometnije ulice u naselju Selišta, za čiju svrhu je izdvojeno 20.000 maraka.

Načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da Opština ima u planu da u ovom naselju koje broji preko 50 djece, izgradi i sportsko igralište. Prema njegovim riječima, Opština planira da izdvoji sredstva za sanaciju i drugih dotrajalih ulica u Bileći.

“Ova ulica u Selištima koju radimo sada broji oko 50-oro djece i nadam se da ćemo brzo i igralište u ovom naselju za  tu djecu napraviti. Imamo u planu da sve ulice koje su dotrajale uradimo. Osim toga, do još četiri- pet sela ćemo dovesti asfalt, radićemo vodovod u svako selo”, rekao je načelnik Aleksić.

Miljan Aleksić (Foto: Moja Hercegovina)

Za stanovnike naselja Selišta, koje broji preko 50 domaćinstava, asfaltiranje najprometnije ulice ima veliki značaj.  Dobroslav Kašiković, jedan od njih, izrazio je zahvalnost Opštini Bileća za razumijevanje i podršku prilikom realizacije ovog projekta.

Dobroslav Kašiković (Foto: Moja Hercegovina)

“Ovo će puno da znači svim mještanima ovog naselja. Ovo je dotrajali asfalt koji je postavljen prije 40 godina i jedna od najprometnijih ulica u ovom naselju. Zahvalio bih se Opštini na razumijevanju, na podršci”, rekao je Kašiković.

Još jedan mještanin ovog naselja, Goran Svorcan, rekao je da je stari put bio u veoma lošem stanju, tako da će obnova biti od velike koristi za sve mještane koji su koristili ovu ulicu.

Goran Svorcan (Foto: Moja Hercegovina)

“Ovo je veliki dan za ovo naselje.  Do sada su bile velike rupe po putu, tako da je put bio maltene neprohodan. Zahvaljujemo se načelniku Opštine Bileća što je izdvojio sredstva da se ovo obnovi. Obećano nam je da će se izdvojiti sredstva i za igralište, tako da će ovo mnogo značiti za preko 40 djece koliko broji ovo naselje”, rekao je Svorcan.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Bileća Radenko Popara istakao je da će Opština Bileća pored projekta rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije, vrijednog četiri miliona KM, još dva milliona uložiti u vodosnadbijevanje ruralnih područja, obnovu igrališta i druge projekte značajne za građane Bileće.

Radenko Popara (Foto: Moja Hercegovina)

“Četiri miliona je vrijedan projekat vodovod  i kanalizacija i oborinske vode, dva miliona ćemo uložiti još u sanaciju oštećenih kolovoza, trotoara, sanacija kolovoza poslije kopanja, vodosnabdijevanja ruralnih područja.Pored toga, u planu je da se obnove igrališta, uređuju se obale Bilećkog jezera. Do sada je četiri miliona kreditno zaduženje Opštine Bileća, po ugovoru očekujemo i grant od međunarodne zajednice, u iznosu od bar milion maraka, tako da ćemo kanalizacionu mrežu proširiti. Ona gradska područja koja nisu priključena na kanalizacionu mrežu nadam se da će biti završena”, zaključio je Popara.

Milena Koprivica

 

Autor