Početna  /  Novak Đoković jedan od ktitora crkve na Vučjem dolu, svečanosti prisustvovao njegov otac Srđan
Crna Gora Hercegovina

Novak Đoković jedan od ktitora crkve na Vučjem dolu, svečanosti prisustvovao njegov otac Srđan

Otac najboljeg tenisera svijeta došao je danas na Vučiji Do kako bi prisustvovao obilježavanju 140 godina od Vučdolske bitke i osveštanju hrama posvećenog Svetom Atinogenu. Porodica Đoković je jedna od ktitora ove crkve, pa je tim povodom Srđan Đoković uveličao skup svojim prisustvom.

Srđan Đoković
Srđan Đoković

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije zahvalio se Srđanu Đokoviću pred okupljenim vjernicima na pomoći koju je njegov sin Novak Đoković i cjelokupna porodica darivala kako bi se izgradio ovaj hram.

Zahvalnost je Đokovićima uputio i načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić rekavši da je ovaj hram nastao zahvaljujući priložnicima i svim poštovaocima naslijeđa Vučedolske bitke i da nisu davali priloge da bi njihova imena bila pominjana, već iz unutrašnje dhovne potebe, međutim jedno ime se ne može prećutati, a to je ime Novaka Đokovića.

“To je ime jedne velike ličnosti, koji je svima poznat i veliki čovjek, Srbin i humanista, a to je svjetski reket broj jedan Novak Đoković” , rekao je Aleksić.

Srđan Đoković (Foto: Moja Hercegovina)
Srđan Đoković (Foto: Moja Hercegovina)

Uz to je i dodao da se iskreno nada će spomen crkva naći svoje mjesto kao značajan spomenik kulture, duhovnosti i slavne istorije.

Novaku Đokoviću uručena je medalja i priznanje za pomoć u izgradnji hrama Svetog Atinogena koje je preuzeo njegov otac Srđan.

S obrirom na činjenicu da je porijeklo Đokovića iz okoline Nikšića, doprinos u izgradnji ovog hrama porodici slavnog tenisera je još značajniji.

Miloš Bajović

0 Shares
0 Shares
Copy link