Noć šampiona u Nevesinju: Dejan Dragović profesionalni prvak Balkana u kik-boksu

NEVESINJE – U sklopu Nevesinjske olimpijade večeras je u sportskoj dvorani „Nevesinjka“ održana „Noć šampiona“, kik-boks spektakl u kojem su Nevesinjci mogli da uživaju u devet borbi lou-kik i K-1 kategorija, a u glavnom meču Nevesinjac Dejan Dragović je nokautom u trećoj rundi porazio Milana Jovanovića reprezentativca Crne Gore i osvojio titulu profesionalnog prvaka Balkana u disciplini K-1 u kategoriji do 78 kg.

Dejan Dragović nakon osvojene titule (FOTO: Moja Hercegovina)
Dejan Dragović nakon osvojene titule (FOTO: Moja Hercegovina)

Dragutin Papović predsjednik kik boks saveza BiH i RS rekao je da mu je drago što se prvi meč za titulu profesionalnog prvaka Balkana održava u Hercegovini i Nevesinju, jer je baš Nevesinje simbol čvrste pesnice, dok je načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović u ime domaćina pozdravio prisutne i borcima poželio sreću.

U premijernim mečevima viđena je sva strast ali i kvalitet boraca koji su svojom vještinom oduševljavali Nevesinjce. Nadmetali su se bokseri sa šire teritorije BiH, Crne Gore i Hrvatske u lou-kik i K-1 i različitim uzrasnim kategorijama,  a za zabavni dio programa pobrinuli su se članovi plesne grupe ”Let's dance” i etno grupe ”Simonida” iz Nevesinja.

Dragović je od prve runde krenuo agresivno bez respekta prema kvalitetnom protivniku iz Crne Gore kojega je već u prvoj rundi uzdrmao sa nekoliko dobro plasiranih udaraca. Agresivno je Dragović nastavio i u drugoj rundi, a dvorana je eksplodirala u trećoj rundi kada je Jovanović bio primoran da preda meč.

„Ovo nije samo moja pobjeda, ovo je pobjeda svih nas , ovu titulu ćemo u budućnosti da branimo u Nevesinju,a nadam se da će uskoro da se pojave neki novi borci iz Nevesinja koji će nastaviti tradiciju“ rekao je Dragović i zahvalio se mnogobrojnim sponzorima koji su omogućili da pred domaćom publikom osvoji titulu profesionalnog prvaka Balkana.

Noć Šampiona polako postaje tradicionalna manifestacija u Nevesinju spektaklu su prisustvovale važne ličnosti iz svijeta kik-boksa među kojima i Draženko Ninić bivši profesionalni prvak svijeta u kik-boksu.

FOTO: Moja Hercegovina
FOTO: Moja Hercegovina

Ljubiša Bukvić

Autor