Početna  /  NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara
Srbija Vijesti

NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je kao građanin podnio protiv NIN-a, zbog teksta “Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale”.

Beograd, 29. novembra 2016. - Ministar policije Nebojsa Stefanovic stize u zgradu Viseg suda, gde je odrzano rociste po tuzbi Stefanovica protiv novinarke nedeljnika NIN Sandre Petrusic, glavnog urednika Milana Culibrka i kompanije NIN doo zbog naslovne strane "Nebojsa Stefanovic, glavni fantom iz Savamale". Pred sudom su ga docekali okupljeni gradjani u znak podrske. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ dr
Nebojša Stefanović na ročištu protiv NIN-a (FOTO: TANJUG, SAVA RADOVANOVIĆ)

NIN treba da plati kaznu od 300.000 dinara nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, i to sa kamatom od 29. novembra kada je presuda donijeta,  potvrdio je za N1 Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Ćulibrk je rekao da će NIN podnijeti žalbu na presudu, a ako bude potrebno podnijeće i Ustavnom sudu ili Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije protiv nedeljnika NIN počelo je i završeno je 29. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Tada je najavljeno da će presuda biti objavljena do Nove godine.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Naslovna stana izdanja NIN-a zbog koje je Stefanović podnio tužbu
Naslovna stana izdanja NIN-a zbog koje je Stefanović podnio tužbu

Ministar je na suđenju rekao da si mu povrijeđeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom riječju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čovjeka policije.

Uloga medija je da ukazuje na probleme koje treba riješiti, rekao je Ćulibrk. Prema njegovim riječima, NIN bi tekst iz juna, zbog kojeg ga je Stefanović tužio, mogao u potpunosti da ponovi, jer se ni poslije sedam mjeseci nije odmaklo u rješavanju slučaja Savamala, što su strahovali da će se desiti kad je tekst objavljen.

0 Shares
0 Shares
Copy link