Početna  /  Nikolić: Mandat dobija Vučić, Evropa je nužno zlo
Srbija Vijesti

Nikolić: Mandat dobija Vučić, Evropa je nužno zlo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će mandat za sastav nove vlade poveriti predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, jer je pobeda SNS-a na izborima bila upečatljiva i jasna.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

“Da li će to biti sama SNS ili koalicija, to zavisi isključivo od toga kako oni misle dalje da se razvijaju, da li nastavljaju potpuno istim putem ili će nešto drugačije, ali je očigledno da je okosnica Vlade u stvari Srpska napredna stranka”, dodao je Nikolić u intervjuu za Sputnjik.

Komentarišući činjenicu da su u parlamentu Srbije poslije dužeg vremena i stranke koje nisu evrofanatici, rekao da je nemoguće voditi Srbiju a ne sarađivati sa Rusijom i EU, te da u Srbiji ima rusofila, ali nema evrofanatika zato što je svima jasno da je „Evropa nužno zlo“.

„Nema evrofanatika u Srbiji, tu ste pogrešili, možda ima nas rusofila — pravih, a pravih evrofanatika nema. Zato što je svima jasno da je Evropa nužno zlo, da smo mi u Evropi, da smo okruženi Evropskom unijom, da se od Drugog svetskog rata Evropa preko različitih uticaja umešala u Srbiju, da mnogo naših ljudi radi u zapadnoj Evropi, da otuda dolaze sa pričama o načinu života, o civilizaciji i o zaštićenosti, zakonskoj, sudskoj“.

Nikolić je istakao da su za Srbiju normalni uslovi iz EU koji se tiču uređenja države, da će se sa njima pregovarati koliko god treba i za to vrijeme urediti država. “I kad konačno kažu: sada ćete da priznate Kosovo i Metohiju, mi ćemo reći: nećemo, i nećemo da budemo član EU, ali ćemo imati uređenu državu”, dodao je on.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao da pretpostavlja da hoće, te napomenuo da ga tokom četiri godine koliko obavlja ovu funkciju mediji nisu pratili u meri u kojoj to zaslužuje.

Nemojte „komšijske uslove“

Tomislav Nikolić izjavio je u Kozarskoj Dubici da je “jadna Evropska unija” ako Hrvatska postavi branu Srbiji za članstvo, jer Srbija poznaje EU kao zajednicu slobodnih država i naroda.

“Ispunili smo uslove, nemojte da nam postavljate ‘komšijske’ uslove”, rekao je Nikolić novinarima u Kozarskoj Dubici.

0 Shares
0 Shares
Copy link