Početna  /  Nikolić: Izetbegović da objasni poređenje Dodika i Gadafija
Bosna i Hercegovina Srbija Vijesti

Nikolić: Izetbegović da objasni poređenje Dodika i Gadafija

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović duguje da dodatno objasni kada je bio iskren – kada je rekao da rata u BiH neće biti, ili kada je predsjedniku RS Miloradu Dodiku, kako kaže, predvidio sudbinu libijskog lidera Moamera Gadafija.

Foto: REUTERS/Marko Đurica
Foto: REUTERS/Marko Đurica

“Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi to trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom legalno izabranom predsjedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsjednika”, rekao je Nikolić za “Večernje novosti”.

Nikolić je rekao sa je referendum očigledno pokazao volju građana Republike Srpske i ne bi smio da doživi sudbinu nekoliko referenduma održanih u različitim srpskim zemljama, u različitim istorijskim okolnostima – da bude održan i ostane mrtvo slovo na papiru.

Prema njegovoj ocjeni iza referenduma su stali svi relevantni politički činioci u RS i to obavezuje na njegovo sprovođenje.

Izetbegović je u nedelju izjavio da vjeruje da reakcija međunarodne zajednice na referendum u RS, neće izostati.

“Mislim da će postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milosević prkose i kako to izgleda”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link