Početna  /  Ni Marinko Umičević nije dobio vizu za SAD
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Svijet Vijesti

Ni Marinko Umičević nije dobio vizu za SAD

Nakon što predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nije dobio vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države (SAD), isto se dogodilo i njegovom savjetniku i funkioneru SNSD-a Marinku Umičeviću, tehničkom direktoru Fabrike obuće ’Bema’ iz Banje Luke.

marinko_umicevic

On je dobio pozivnicu od Melanije Tramp za humanitarni bal koji će biti održan 17. januara, nekoliko dana prije zvanične inauguracije njenog supruga Donalda Trampa za predsjednika SAD-a.

Sada već prvoj dami SAD-a je još u augustu poslao dva para cipela, kao znak podrške njenom suprugu pred izbore u toj zemlji, a ne krije da je nakon cijele ove marketinške priče prodaja proizvoda „Beme“ povećana za oko 300 posto.

Neće prisustvovati balu, jer još nije dobio vizu, iako je u pozivu navedeno da će biti za stolom broj dva (stolica košta 3.000 dolara), dobio je status VIP gosta i imao bi pravo i na trominutno obraćanje na gala večeri, što bi bilo, kaže, značajno za Banju Luku, BiH i region. U svom obraćanju, navodi, rekao bi da iz SAD-a očekuju “maslinovu grančicu”.

Nakon što Dodik nije dobio vizu, htio je on da povede na bal predsjednika RS-a, ali se, kaže, pobunila njegova supruga, koja je željela da putuje s njim u Ameriku.

Poslao je jutros, kaže, pismo Melaniji uz izvinjene da neće moći prisustvovati tom događaju, a priznaje da je „digao i kredit” da kupi kartu do Amerike, jer gosti na balu sami plaćaju troškove puta, avionsku kartu, ali i smještaj u Vašingtonu.

Umičević, koji je nedavno postao član Senata RS-a i odbornik je SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, danas je na pres-konferenciji ispričao i da je već bio pripremio i poklone Trumpu, priglavke s  “zmijanskim vezom” i šal s motivima RS-a i navijača fudbalskog kluba iz Banje Luke, kao i knjigu, a Melaniji također knjigu i spavaćicu s motivima plavog veza Zmijanja.

Poklone neće poslati, već će, navodi, čekati bolju priliku da ih sam uruči, jer je i on dobio košulju i šal, nakon što je Melaniji poslao cipele “Beme”.

Napravio je i fotografiju banjalučkih ćevapa, pa bi predsjednika i prvu damu SAD-a pozvao i da dođu na taj specijalitet.

Žali, kaže, što nije otišao, ali prvog februara ide na razgovor za vizu i otputovat će u drugoj prilici u SAD-a, što bi bio njegov prvi odlazak u tu zemlju.

Autor: FENA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap