Početna  /  Nezavisni bh. načelnici formirali Blok za Evropu
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Vijesti

Nezavisni bh. načelnici formirali Blok za Evropu

Nezavisni gradonačelnici i načelnici u BiH, njih sedam, u Bosanskom Petrovcu su potpisali proklamaciju, odnosno platformu rada u narednom periodu.

N1
N1

Platformu su potpisali Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica), Sead Džafić (Kalesija), Zlatko Hujić (Bosanski Petrovac), Zikrija Duraković (Bužim), Muhamed Ramović (Goražde) i Ibrahim Hadžibajrić (Stari Grad Sarajevo).

Između ostalog, u proklamaciji se navodi da su potpisnici opredijeljeni zadržati svoj nestranački i nezavisni status, zajednički se odlučno suprotstaviti svim potencijalnim pokušajima neprincipijelnih pritisaka trećih strana, političkih i administrativnih opstrukcija od viših nivoa vlasti i političkih stranaka, te neutemeljnih optužbi, podmetanja i ucjena sa ličnim i političkim motivom trećih strana.

Kako je navedeno, posebna pažnja će se posvetiti zajedničkim projektima od prioritetnog značaja za vlastite lokalne zajednice, te zajednički nastupiti ka domaćim i stranim izvorima finansiranja i investiranja.

Pozvali su na saradnju sve druge lokalne zajednice u BiH, sve institucije na svim nivoima vlasti, te posebno poslovnu zajednicu, organizacije civilnog društva, diplomatske misije i međunarodne organizacije.

0 Shares
0 Shares
Copy link