Početna  /  Nevrijeme u Herceg Novom: Stradalo zelenilo, privremeni objekti uz more, izlila se Sutorina
Crna Gora Vijesti

Nevrijeme u Herceg Novom: Stradalo zelenilo, privremeni objekti uz more, izlila se Sutorina

HERCEG NOVI – Jako nevrijeme zahvatilo je hercegnovsku rivijeru sinoć iza 20 časova, a najjači udari istočnog vjetra zabilježeni su poslije 22 sata. Velika količina kiše, praćena grmljavinom, snažni naleti promjenljivog i istočnog vjetra koji je obarao  drveće, lomio grane, dječimično otkrivao krovove trajali su skoro dva sata.

Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran

Radio Jadran piše da se za to vrijeme izlila i rijeka Sutorina kod Pavlovića mosta i na još nekim mjestima: kod kuće Lučića, kod škole…

Kod Pavlovića mosta mještani su postavljali vreće sa pjeskom i izvlačili vodu pumpom iz dvorišta i prizemlja, kaže komandir Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj koji je jutros do 6 sati sa ekipom od 18 članova Službe bio na terenu.

“Sigurno je  15-tak stabala oborenih, a primili smo preko 20 poziva za intervenciju zbog toga ili plavljenja. Najviše poziva, ipak, sinoć stizalo je sa Gomile, Njivičkog puta i Zelenike. Na Gomili je vjetar otkrio krov kuće Nikole Manojlovića”, kaže Škobalj.

“Poplavio je pomoćni teren i prostorije  FK Igalo”, rekao je sekretar FK Igalo, Zoran Njegovac.

Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran

Ekipe Komunalno-stambenog, kako kažu u tom preduzeću, imali su nekoliko intervencija nakon sinoćnjeg nevremena, u Zelenici, Kumboru i Igalu. Jak vjetar srušio je nekoliko drveća i polomio grane, ali su brzo intervenisali i većinu već rasčistili, ističe v.d. direktor Komunalno stambenog, Branko Crnogorčević.

Radnici Instituta Igalo su imali najviše posla na sređivanju parka i stabla ispod i u krugu Titove vile. Od siline vjetra iz korjena je isčupana stogdišnja murva na kraju Šetališta u Igalu, prepolovljena je i stara topola, ukrasna stabla, a polomljen je inventar i na privremenim objektima u zoni morskog dobra.

Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran

Tokom sinoćnjeg nevremena najjači udar istočnog vjetra od 110 km/s bio je u 22.20 h. U toku noći palo je 48l/m2.

Do kraja dana očekuju još kiše, ali i smirivanje vremena, trenutna temperatura je 12 stepeni, a duva sjeveroistočni vjetar.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap