Početna  /  U Nevesinju formirano Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi
Hercegovina

U Nevesinju formirano Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi

NEVESINJE – Na osnivačkoj skupštini formirano je “Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Nevesinje”, sa ciljem organizovanijeg djelovanja i promocije ove humane aktivnosti.

Osnivačkoj skupštini prisustvovalo je tridesetak stalnih davalaca krvi, iz počasne članove od kojih su neki dragocjenu tečnost dali sto puta, a izabran je predsjednik udruženja i upravni odbor sačinjen od devet članova.

Jednoglasno je za predsjednika izabran Dragan Stajić koji je jedan od najaktivnijih davalaca krvi sa područja opštine Nevesinje.

Dragan Stajić

“Ja bih da se zahvalim svima koji su se odazvali i podržali osnivanje Udruženja. Dugo godina postoji ova ideja i sada smo napravili korak više. Osnovni ciljevi će biti organizovanije i masovnije darivanje krvi u Nevesinju”, rekao je Stajić.

Šef službe Nevesinje u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Maksim Brenjo nije krio zadovoljstvo što je u organizovano Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi. On je rekao da Udruženje ima punu podršku Bolnice Nevesinje i da se nada da će, svojim djelovanjem, dodatno da promovišu ovu humanu aktivnost.

Srđan Stajić, jedan od inicijatora ideje, je rekao da je već usvojen statut Udruženja koji će biti dostavljen Osnovnom sudu u Trebinju i da će se u narednom periodu završiti sve pravne procedure.

Ljubiša Bukvić