Početna  /  Nevesinjski Poletarac godine je Jovana Milićević
Hercegovina nevesinje

Nevesinjski Poletarac godine je Jovana Milićević

NEVESINJE – Ovogodišnja dobitnica priznanja  “Poletarac godine” koju organizuje “Radio Nevesinje” je petogodišnja djevojčica Jovana Milićević iz nevesinjskog sela Lakat. Sniježnoj princezi, kako od milja zovu, ovu polaznicu vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“, danas je uručeno je priznanje i novogodišnji poklon.

Mala Jovana je u znak zahvalnosti odrecitovala svoju omiljenu pjesmicu, a objasnila je i po čemu se razlikuje od svojih vršnjaka.

Po nezapamćenom sniježnom nevremenu 2012. godine, bez struje i ljekara, u porodici Milićevića u zavijanom selu Lakat rođena je prelijepa djevojčica.

Donijela je veliku radost svojoj porodici, ali i čitavom Nevesinju koje je njeno rođenje prihvatilo kao pobjedu čovjeka nad prirodnim nevoljama.

Jovanin otac Milivoje Milićević kaže da svako podjećanje na taj događaj u porodici budi nove uspomene.

“Osjećali smo veliki strah koji se Božijom voljom pretvorio u veliku porodičnu radost”, ističe Milivoje dodajući da mu je drago što i mediji nisu zaboravili na ovaj događaj.

Iz Radio Nevesinja su poručili da priznanje ide u prave ruke pošto je Jovana već po svom rođenju drugačija od vršnjaka. Najavili su da će i dalje pratili svoje male sugrađane i tražiti neke nove „junake varoši“.

0 Shares
0 Shares
Copy link