Početna  /  Nevesinjska bolnica se specijalizuje za liječenje bolesti digestivnog sistema?
Hercegovina nevesinje

Nevesinjska bolnica se specijalizuje za liječenje bolesti digestivnog sistema?

NEVESINJE – Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić obišao je pacijente koji su juče u nevesinjskoj Opštoj bolnici podvrnuti komplikovanim operacijama jednjaka.

bolnica-nevesinje-110
Opšta bolnica u Nevesinju (Foto: RadioNevesinje.com)

Hirurške zahvate obavio je eminentni hirurg iz Beograda Predrag Peško sa svojim timom iz beogradskog Kliničkog centra i uz asistenciju ljekara i stručnog osoblja nevesinjske bolnice. Pacijenti iz Sarajeva i Banjaluke uspješno se oporavljaju, piše Radio Nevesinje.

Prije mjesec dana dr Peško je uradio prvu operaciju jednjaka u Republici Srpskoj i od tada je poraslo interesovanje za novu nevesinjsku bolnicu.

Ministar Dragan Bogdanić smatra da bi ovu zdravstvenu ustanovu trebalo registrovati kao specijalnu bolnicu za bolesti digestivnog sistema što bi bio napredak za čitav zdravstveni sistem Republike Srpske. On je rekao da će se napraviti ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS tako da svi pacijenti koji su do sada išli u Srbiju kako bi uradili ove složene operacije, to mogu obaviti u Nevesinju.

– Doktor Peško i njegov tim su voljni da edukuju i domaće ljekare i pomognu da nova nevesinjska bolnica postane prepoznatljiva po liječenju bolesti digestivnog sistema – istakao je Bogdanić.

pesko-tamndzija

Doktor Peško je rekao da su uslovi za rad u nevesinjskoj bolnici savršeni i da je stručno i pomoćno osoblje odlično obučeno. On je potvrdio da će sa svojim timom dolaziti u Nevesinje zavisno od potrebe pacijenata.

Već smo uradili tri složene operacije jednjaka i nekoliko laporoskopskih operacija na jetri i žučnoj kesi. Postepeno ćemo uvoditi i druge vrste hirurških intervencija – istakao je Peško.

Usluge nevesinjske bolnice biće ponuđene i kantonalnim fondovima zdravstvenog osiguranja u Fedaciji BiH. U ovoj ustanovi se trenutno uspješno oporavlja jedan pacijent iz federalnog Sarajeva što je potvrda da postoji povjerenje u stručan i odgovoran rad nevesinjske bolnice.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap