Nevesinje: Završena prva faza rekonstrukcije Sportske dvorane

NEVESINJE – Prva faza rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane „Nevesinjka“ uspješno je realizovana. Učenici i sportisti mogu započeti sa sportskim aktivnostima već sutra, nakon čišćenja unutrašnjeg terena i tribina – potvrdio je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

On je kazao da se radovi nastavljaju na proljeće čim budu dostupna sredstva Vlade Republike Srpske i Fonda za zaštitu životne sredine RS, a druga faza radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija ima zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta.

“Druga faza radova odnosi se na izgradnju kotlovnice, postavljanje mašinskih instalacija i opreme za grijanje, proširenje tribina, izmjenu sportskog poda ako se ispostavi da postojeći nije dobar i uređenje okolnog prostora oko dvorane”, rekao je Avdalović.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da su završeni gotovo svi građevinski radovi predviđeni za rekonstrukciju i sanaciju sportske dvorane i da još ostaju keramičarski i molerski radovi.

“Dvorana će biti djelimično puštena u funkciju od sutra kada će je moći koristiti učenici SŠC “Aleksa Šantić“ i sportski klubovi, a ostali korisnici nakon što bude završena u cjelosti. Ulaz će biti na sporednim ulazima, a glavni je zatvoren do završetka pomoćnih prostorija, sanitarnih čvorova i tuš kabina, što se planira realizovati kroz petnaestak dana ukoliko vremenski uslovi dozvole”, objasnio je Šiljegović.

U prvu fazu rekonstrukcije i sanacije dvorane utrošeno je oko 450.000 KM iz kreditnih sredstava, a radove na dvorani izvodio je Konzorcijum preduzeća „Krivaja TMK“ iz Zavidovića i „Herc gradnja“ iz Bileće.

Autor