Subota, 18.01.2020
More

  Nevesinje: Završena prva faza rekonstrukcije Sportske dvorane

  Podijeli:

  NEVESINJE – Prva faza rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane „Nevesinjka“ uspješno je realizovana. Učenici i sportisti mogu započeti sa sportskim aktivnostima već sutra, nakon čišćenja unutrašnjeg terena i tribina – potvrdio je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

  On je kazao da se radovi nastavljaju na proljeće čim budu dostupna sredstva Vlade Republike Srpske i Fonda za zaštitu životne sredine RS, a druga faza radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija ima zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta.

  “Druga faza radova odnosi se na izgradnju kotlovnice, postavljanje mašinskih instalacija i opreme za grijanje, proširenje tribina, izmjenu sportskog poda ako se ispostavi da postojeći nije dobar i uređenje okolnog prostora oko dvorane”, rekao je Avdalović.

  Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da su završeni gotovo svi građevinski radovi predviđeni za rekonstrukciju i sanaciju sportske dvorane i da još ostaju keramičarski i molerski radovi.

  “Dvorana će biti djelimično puštena u funkciju od sutra kada će je moći koristiti učenici SŠC “Aleksa Šantić“ i sportski klubovi, a ostali korisnici nakon što bude završena u cjelosti. Ulaz će biti na sporednim ulazima, a glavni je zatvoren do završetka pomoćnih prostorija, sanitarnih čvorova i tuš kabina, što se planira realizovati kroz petnaestak dana ukoliko vremenski uslovi dozvole”, objasnio je Šiljegović.

  U prvu fazu rekonstrukcije i sanacije dvorane utrošeno je oko 450.000 KM iz kreditnih sredstava, a radove na dvorani izvodio je Konzorcijum preduzeća „Krivaja TMK“ iz Zavidovića i „Herc gradnja“ iz Bileće.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI