Početna  /  Nevesinje: SNSD okosnica skupštinske većine
Hercegovina nevesinje Vijesti

Nevesinje: SNSD okosnica skupštinske većine

NEVESINjE – Centralna izborna komisija BiH utvrdila je na današnjoj sjednici rezultate lokalnih izbora u BiH koji su održani 2. oktobra. U nevesinjskoj Skupštini sjediće 21 odbornik iz osam političkih partija, a u novom skupštinskom sazivu svoje mjesto će zauzeti svega četiri žene.

Opština Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Opština Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na ovim izborima osvojio je šest madata čime je ova stranka stekla poziciju da bude okosnica skupštinske većine koja još uvijek nije formirana u Nevesinju, a za koju će biti neophodna šira koalicija.

U skupštinskim klupama sjediće SNSD-ovi Milosav Uljarević, Veroljub Prodanović, Maksim Brenjo, Milutin Samadržić, Bogdan Botić i Dajana Samardžić.

SDS će imati četiri odbornika: Anto Šipovac, Jovan Vasiljević, Vladan Savić i Nataša Kovač predstavljaće stranku koja je, nakon više decenija, poražena na lokalnim izborima u Nevesinju.

Po tri odbornika imaće SRS i SP.

SRS – Srpska u sigurne ruke, će predstavljati tas na vagi za formiranje skupštinske većine, a radikale će predstavljati Dragan Ristić, Darko Marić i Aleksadar Marić. Ispred SP-a u skupštinskim klupama će sjediti Momčilo Vukotić, Ognjen Kuljić i Milan Samardžija, čime je ova stranka zadržala broj odbornika iz prošlog saziva.

PDP je dobio dva odbornička mjesta, a mandate će dobiti Veso Radić i Siniša Kilibarda. DNS će predstavljati Nebojša Žerajić, dok je mandat ispred NDP osvojila Neda Đogović. U odnosu na prethodni skupštinski saziv kada su imali dva, SRS RS u novom skupštinskom sazivu imaće jedan mandat koji je osvojila Suzana Kešelj.

Prag koji je omogućavao ulazak u lokalnu skupštinu nisu prešli SNS, SDA, Ujedinjena Srpska, Nezavisna lista mladih, Demokratska stranka invalida BiH i Savez za novu politiku.

Ljubiša Bukvić

Oznake
45 Shares
45 Shares
Copy link