Početna  /  Nevesinje: Igokea osvojila Olimpijski košarkaški turnir (FOTO)
Hercegovina nevesinje

Nevesinje: Igokea osvojila Olimpijski košarkaški turnir (FOTO)

NEVESINJE – Juniori Košarkaškog kluba “Igokea” iz Aleksandrovca osvojili su Olimpijski košarkaški turnir u Nevesinju, nakon što su u finalu deklasirali KK Sokolac rezultatom 78:37.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe: KK “HEO” iz Bileće, KK “Sokolac”, KK “Igokea”  iz Aleksandrovca i domaćin turnira, nevesinjski “Velež”.

U uvodnom meču “Igokea” je pokazala da je najkvalitetnija ekipa turnira. Diktirali su tempo i lako savladali bilećki “HEO” rezultatom 56:32.

Drugi meč je, nakon velikog preokreta, pripao ekipi KK “Sokolac” koji je rezultatom 46:37 savladao Nevesinjski “Velež”.

Ni u utakmici za treće mjesto domaći sastav nije uspio da ostvari pobjedu, pa je bronzana medalja pripala ekipi “HEO” iz Bileće (62:50).

Da su najbolja ekipa Olimpijskog turnira pokazali su košarkaši iz Aleksandrovca koji su u finalu pobjedili KK “Sokolac” rezultatom 78:37.

Među igračima pobjedničkog tima ističe se Miloš Radan, mladi košarkaš koji je karijeru počeo u Nevesinju.

“Velika mi je čast da nastupam za “Igokeu” u svom rodnom gradu. Došli smo da pokažemo šta znamo. Turnir je bio veoma kvalitetan, učestvovale su četiri ekipe, a mi smo bili najbolji i zasluženo osvojili nagradu”, kaže mladi krilni igrač i dodaje da je lijep osjećaj ponovo igrati u Nevesinju.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link