Početna  /  Nevesinje: Edukacija srednjoškolaca o narkoticima
Hercegovina nevesinje

Nevesinje: Edukacija srednjoškolaca o narkoticima

NEVESINJE – Službenici Policijske stanice Nevesinje održali su danas predavanje na temu „Edukacija učenika o negativnostima korišćenja narkotičkih sredstava“ gdje su učenike drugih razreda srednje škole upoznali sa štetnostima korištenja narkotika i načinu prepoznavanja osoba koje ih koriste.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Predavač iz Nevesinjske policijske stanice rekao je da je situacija u Nevesinju pohvalna i da je minimalan procenat osoba mlađih od 18 godina koje su u doticaju sa opojnim drogama, ali je istakao da mora da se očuva takvo stanje.

Osim predavanja o drogama, njihovoj štetnosti i načinu kako da prepoznaju one koji ih koriste u svojoj okolini, nevesinjski srednjoškolci su imali priliku da nauče šta sve spada u vršnjačko nasilje, kao i da se upoznaju sa opasnostima koje vrebaju na internetu.

Policijska uprava Trebinje realizuje niz predavanja o maloljetničkoj delikvenciji koja imaju za cilj da osnovcima i srednjoškolcima ukažu na realne zamke u koje mogu upasti vodeći se željom da budu popularni u društvu. Predavači nastoje da im objasne gdje je granica ponašanja u okvirima zakona, šta je to popularno, a šta zakonski kažnjivo.

Ljubiša Bukvić

1 Share
1 Share
Copy link