Početna  /  Nevesinje: Božićne pečenice i prehrambeni paketi za socijalno ugrožene
Hercegovina nevesinje

Nevesinje: Božićne pečenice i prehrambeni paketi za socijalno ugrožene

NEVESINJE  – Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina uručilo je danas pakete humanitarne pomoći za 68 višečlanih porodica i 12 pojedinaca iz Nevesinja, a 35 porodica je dobilo božićne pečenice.

Ovo Udruženje već šest godina realizuje humanitarnu akciju pomoći višečlanim i socijalno ugroženim porodicama, a ističu kako su sredstva obezbjedili humani građani, ustanove, organizacije i funkcioneri iz Nevesinja i inostranstva.

Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Branimir Tamindžija kaže kako svaki paket sadrži prehrambene namirnice (brašno, ulje, šećer, rižu, sokove, kafu, 3 kg ribe …).

“Ovo je tradicionalna akcija pomoći višečlanim i socijalno ugroženim porodicama u Nevesinju. Akciju je pokrenuo Mile Milivojević prije šest godina za oboljele od multiple skleroze, a kasnije smo uključili socijalno ugrožene i višečlane porodice”, rekao je Tamindžija i zahvalio svima koji su učestvovali u sakupljanju pomoći koja će mnogima pomoći da, makar u prazničnom periodu, zaborave tešku socijalnu situaciju.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da je, naročito u prazničnim danima, neophodno pokazati humanost i solidarnost, te pružiti pomoć svima koji su u stanju socijalne potrebe. Dodao je da će lokalna zajednica nastaviti da pomaže ovu i slične humanitarne akcije.

Osim Udruženja oboljelih od multiple skleroze, u akciji tradicionalno učestvuju Udruženje Srba Čikago, Centar za socijalni rad, Crveni Krst, Crkvena opština Nevesinje i nevladina organizacija Bona Fide.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link