Početna  /  Nevesinjac Vukan Avdalović pozvan u omladinsku rukometnu reprezentaciju BiH
Hercegovina nevesinje

Nevesinjac Vukan Avdalović pozvan u omladinsku rukometnu reprezentaciju BiH

NEVESINJE – U prethodnoj deceniji postalo je jasno da je rukomet ekipni sport u kojem Nevesinjci ostvaruju najzapaženije rezultate, a predan rad u Rukometnom klubu “Hercegovina” iznjedrio je novog talenta Vukana Avdalovića koji je pozvan na spisak rukometne reprezentacije BiH do 16 godina.

FOTO: RK Hercegovina

Lijevi bek nevesinjskog kluba priključiće se pripremama selekcije BiH koje će se održati od 25-28 januara u Trebinju. Selektor Jasmin Mrkonja ga je uvrstio na spisak među 23 najbolja mlada rukometaša BiH, pa je jasno o kakvom se talentu radi.

Iz “Hercegovine” su poručili da je ovo velika čast i priznanje za nevesinjsku Školu rukometa i da im je namjera da se uz predan rad i zdravu atmosferu stvori osnova ekipe koja će u narednim godinama ponovo da zablista i predstavi se u elitnom rangu BH rukometa.

Predsjednik kluba Milosav Uljarević se zahvalio Rukometnom savezu BiH u kojem su prepoznali trud i rad svih u klubu.

“Ovo je jedan od dokaza ispravnog rada u klubu u ulaganja u mlade i to su čelni ljudi rukometnih saveza BiH i RS prepoznali. Osim Vukana, na nedavnom okupljanju pionirske selekcije pozvana su tri naša mlada igrača”, rekao je Uljarević i zahvalio se bivšim igračima kluba koji su trasirali put mlađima, a četvorica od njih trenutno nastupaju u profesionalnim ligama i imju profesionalne ugovore.

Na spisak reprezentacije za rukometaše rođene do 2002. godine pozvan je i Kovač Vasilije iz Trebinja. Sudeći po ovome budućnost rukometa u Istočnoj Hercegovini je blistava, talenata ne nedostaje, a ako se uz predan rad stvore i finansijski uslovi za razvoj ovoga sporta, rukomet može postati sportski brend ove regije.

0 Shares
0 Shares
Copy link