Početna  /  Nema stradalih BH državljana u napadima u Španiji
Bosna i Hercegovina Svijet

Nema stradalih BH državljana u napadima u Španiji

Prema dosad prikupljenim informacijama, u jučerašnjem terorističkom napadu u Barceloni te napadu koji se sinoć desio u priobalnom španskom gradu Kambrilsu nije bilo povrijeđenih niti nastradalih bh. državljana – potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH).

Ilustracija

Glasnogovornik MVPBiH Nebojša Regoje kaže da, budući da su manje-više dosad kompletirani podaci o nastradalim u ovim napadima, nije za očekivati da će među nastradalim i povrijeđenim biti državljana BiH.

“Španska agencija za civilnu zaštitu danas je izdala saopćenje u kojem se navodi da su poginuli i ranjeni iz 18 država, među kojima nije BiH”, istakao je Regoje.

Španija se suočila s terorističkim napadima na nekoliko lokacija. Prvi napad u Barseloni dogodio se jučer oko 17.00 u centru Barselone. Osam sati kasnije došlo je do novog pokušaja napada, 120 km južno od Barselone u Kambrilsu. Oba napada izvršena su na isti način – kombi, odnosno automobil, zaletio se u pješake, kada je u Barseloni stradalo 13 ljudi, a oko 100 ih je bilo ranjeno, dok je u Kambrilsu povrijeđeno sedmero.

U terorističkom napadu u Kambrilsu policija je brzo reagirala usmrtivši četvoricu napadača u trenutku kada su pokušali izaći iz vozila, jednog su ranili, ali je i on kasnije podlegao povredama.

0 Shares
0 Shares
Copy link