Početna  /  Nema dokaza za osuđujuću presudu, Andrić oslobođen optužbi
Hercegovina

Nema dokaza za osuđujuću presudu, Andrić oslobođen optužbi

TREBINJE – Radovan Andrić (20) iz Trebinja oslobođen je i u ponovljenom postupku optužbi da je pomogao sugrađanima Miljanu Ratkoviću (30) i Daki Pikuli (30) da ubiju trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25).

Radovan Andrić

Andrić je, ujedno, u Okružnom sudu Banjaluka oslobođen i optužbi za nedozvoljeno držanje oružja. Vesna Stanković-Ćosović, predsjednik Sudskog vijeća, kaže da Republičko javno tužilaštvo ničim nije dokazalo optužbe za koje terete Andrića.

“Utvrđeno je da nema dokaza da optuženi bude osuđen”, rekla je Stanković-Ćosovićeva. Otac ubijenog Đerića, Slobodan Đerić, koji je prisustvovao izricanju presude, rekao je da nije zadovoljan ishodom, ističući da je ogorčen. “Radovan Andrić uspio je da izigra cijeli sistem”, rekao je Slobodan Đerić, dok republički tužilac Goran Glamočanin nije komentarisao presudu.

Andrić je i ranije pred istim sudom oslobođen krivice, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i naredio novo suđenje. Vrhovni sud RS je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci potvrdio presudu kojom su za ubistvo Đerića njegovi sugrađani Miljan Ratković i Dako Pikula  osuđeni na 20, odnosno 15 godina zatvora.

Prema presudi, u Đerića, u kojeg je pucao Ratković, ispaljeno je sedam hitaca, s tim što ga je pogodio jedan, i to u leđa, a bio je smrtonosan. Marko Đerić ubijen je 24. maja 2015. godine u sačekuši, ispred svoje zgrade u Trebinju.

0 Shares
0 Shares
Copy link