Početna  /  (Ne)izvjesni kandidati za načelnika opštine u Nevesinju
Hercegovina nevesinje Vijesti

(Ne)izvjesni kandidati za načelnika opštine u Nevesinju

NEVESINJE – Na predstojećim lokalnim izborima stanovnici Nevesinja će budućeg načelnika opštine birati između kandidata dvije najjače političke partije. Za sada je gotovo izvijesno da će trenutni načelnik Momčilo Šiljegović biti kandidat SDS-a, dok opozicioni SNSD još uvijek nije izabrao kandidata koji će mu se suprotstaviti na lokalnim izborima.

Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Trenutni načelnik opštine Momčilo Šiljegović glavni je kandidat ispred koalicije koju će predvoditi SDS. Ipak, Šiljegović je rezervisan i kaže da ta odluka još uvijek nije definitivna.

„Tačno je da sam dobio podršku mijesnih odbora SDS-a u Nevesinju za kandidaturu, ali ostaje da se oko zajedničkog kandidata usaglasimo sa koalicionim partnerima“, rekao je Šiljegović koji je na prethodnim lokalnim izborima odnio ubjedljivu pobjedu sa osvojenih  4.487 glasova.

Suparnik Šiljegoviću sigurno neće biti Momčilo Vukotić, trenutni zamjenik načelnika opštine Nevesinje i član SP-a, kojeg su neki mediji već predstavili kao kandidata za načelnika.

„Pojavile su se neke medijske spekulacije da ću ja biti kanditat za načelnika opštine. Istina je da nisam ni pomišljao na to“, rekao je Vukotić i dodao da je veliki izazov pred budućim načelnikom koji će morati da se suočava sa nagomilanim problemima i skromnim budžetom. Vukotić je rekao da je još neizvjesno kojem će koalicionom bloku pristupiti socijalisti i da će sve biti jasno nakon zasjedanja izvršnog odbora stranke.

Opštinski odbor SNSD-a još uvijek nije ozvaničio ime kandidata za načelnika, ali su pojedini mediji apostrofirali Milosava Uljarevića kao najizvjesnijeg kandidata. Spekuliše se i imenima bivšeg kandidata za načelnika oštine Milenka Avdalovića, kao i uspješnog nevesinjskog privrednika Milana Radulovića. Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Milosav Uljarević kaže da je licitiranje imenima “kafanska priča” i da ne postoje tabori unutar stranke.

„Trenutno gotovo da nema opštine u Republici Srpskoj u kojoj su poznata imena kandidata za načelnike, čak je i u gradovima neizvjesno. Za sada smo suzili izbor na nekoliko potencijalnih imena i nismo definitivno odlučili ko će biti naš kandidat za načelnika”, rekao je Uljarević  i dodao da će SNSD izabrati sposobnog kandidata koji će dobiti punu podršku stranke, ali i koalicionih partnera.

U SRS-u “Dr Vojislav Šešelj” smatraju da su kadrovski dovoljno jaki da na lokalne izbore izađu sa vlastitim kandidatom za načelnika, ali je izvijesno da će se prikloniti jednom od dva koaliciona bloka, kao i na prethodnim izborima.

Nezavisnih kandidata za načelnika opštine Nevesinje neće biti, a izvijesno je da će se i ostale političke opcije prikloniti jednom od dva tabora i podržati kandidate SDS-a, odnosno SNSD-a.

Ljubiša Bukvić

Oznake

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link