Početna  /  Nedjelja djeteta u Gacku: „Srećna djeca, srećni ljudi“
gacko Hercegovina

Nedjelja djeteta u Gacku: „Srećna djeca, srećni ljudi“

Pod sloganom „Srećna djeca, srećni ljudi“, polaznici Centra za djecu sa posebnim potrebama su proteklog petka u Gacku obilježili Nedjelju djeteta. Uz pjesmu i igru izveden je prigodan program.

Foto: Saša Mastilović
Foto: Saša Mastilović

Na samom početku goste je pozdravila predsjednica Udruženja „Rastimo zajedno“ Gordana Kekić, koja je u emotivnom obraćanju ukazala na najvažnija prava koja djeca imaju:

nedjelja_djeteta_gacko_3„Bez obzira na poteškoće, želimo da kažemo da naša djeca imaju prava kao i sva druga djeca, da se uvažavaju i poštuju. Prihvatam da postoje djeca tipičnog razvoja i djeca koja su različita. Zahvaljujući vama, uvijek prevladaju pozitivne emocije jer nismo sami, jer ste uz nas i nesebično iskazujete podršku i poštovanje.“

Ona je poželjela da Centar za djecu sa posebnim potrebama u Gacku bude još otvoreniji za sve ljude dobre volje, a posebno za one koji nisu upućeni u ovu problematiku, da je upoznaju, jer, kako je naglasila, Udruženje “Rastimo zajedno” je udruženje djece, roditelja i prijatelja.

Gosti i prijatelji su uživali u maštovitom programu koji su izveli polaznici Centra, zajedno sa svojim prijateljima iz dječijeg vrtića, Asocijacije srednjoškolaca i Crvenog krsta. Pričalo se o pravima, pjevalo, igralo, a na kraju se u kolo uhvatila i publika.

Događaj je upotpunila izložba literarnih radova, slika i fotografija talentovanih srednjškolaca iz Gacka.

nedjelja_djeteta_gacko_2

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link