Nedjelja, 19.01.2020
More

  Nedeljko Milaković o optužbama, pokazao diplome u studiju N1 (VIDEO)

  Podijeli:

  Četvrtu godinu sam upisao 2014. godine u Beogradu na Union fakultetu, a diplomirao sam 2015., rekao je za N1 potpredsjednik banjalučkog DNS-a Nedeljko Milaković. On je u Novom danu odbacio optužbe da je fakultet završio za tri dana. Najavio je i tužbe.

  Gospodine Milaković, ovih dana se mnogo problematizuje vaše akademsko zvanje. Prije nego nam pojasnite, šta mislite otkuda odjednom ovoliko interesovanje za vas?

  Vjerujem da su ovo priče i želje mojih bivših partijskih drugova. Samo je jedan odgovor – prijedlog DNS-a da Nedeljko Milaković bude direktor Kosmosa. Ovdje žele kompromitovati mene, ali i stranku koju predstavljam. Pozadina priče je da se umanji značaj sastanka između lidera Socijalističke partije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Pavića i Dodika.

  Šta ste po zanimanju?

  Krenimo redom. Osnovnu školu sam zavšio sa odličnim uspjehom, bio sam vrlo dobar đak u srednjoj. U Banjaluci sam upisao Ekonomski fakultet, sa 26 godina sam obukao uniformu. To je neki put kako sam stekao znanje i zvanje. Znanje sam stekao u osnovnoj školi, a usavršavao sam ga kroz srednju i fakultet. I dobio sam akademsko zvanje diplomiranog ekonomiste sa 180 bodova. Završio sam fakultet po Bolonji. Tačno je da sam se dalje usavršavao u Beogradu na Union fakultetu. Upisao sam 4. godinu, polagao sam sve ispite i 13. juna sam diplomirao, a 28. dobio diplomu.

  Koliko je trajalo usavršavanje u Beogradu?

  Upisao sam 30. septembra 2014. godine, a diplomirao 13. juna 2015. Diplomu sam dobio na Vidovdan 2015. Pitaju otkud u nedjelju na Vidovdan? Praksa je ovog fakulteta da dijeli diplome na Dan svetog Save i Vidovdan.

  Jesu li tačni navodi da ste diplomirali za tri dana?

  Fakultet egzistira od 2002. godine. Tokom godina došlo je do nekih promjena, kao 2011. kada je promijenio središte. Znači on ne postoji od 2015. kako su pojedini naveli i to će biti predmet mojih tužbi.

  Sada ste najozbiljniji kandidat za čelnu poziciju Kosmosa. Kako to da ste baš vi najuži izbor?

  Prije neki sedam godina, kada sam došao na čelo Gradskog groblja, zatekao sam minus od preko milion maraka. Bila su četiri kredita i jedan lizing. Nakon pet godina kada sam, ne smijenjen, nego istjeran pištoljima od radnika, ostavio sam pozitivan rezultat, bez ijednog kredita sa svim isplaćenim platama i doprinosima radnicima. Izmirio sam sve obaveza dobavljačima.

  Spočitavaju vam da ste tokom vašeg rukovođenja Gradskim grobljem Banjaluka poslovali sa firmom vašeg brata. Je li to tačno?

  Želim da se ubrza istraga i ako to bude istina spreman sam da budem procesuiran. To nije tačno. Ja sam bio izričit da ne želim poslovati sa mojim bratom i on nije mogao učestvovati na tenderima. Kada sam smijenjen on je počeo poslovati sa Grobljem i kazao je da mu je bolji kako sam smijenjen jer sada može poslovati.

  Bivši ste socijalista, SDS-ovac, a sada ste u DNS-u. Optužuju vas da često mijenjate dresove?

  To je moja veličina. U Republici Srpskoj, tako i u Federaciji Bosne i Hercegovine, svi mijenjaju partije da bi ostvarili interes. Ja sam mogao ostati direktor Groblja da sam ih slušao. Nisam napustio Socijalističku partiju nego sam izbačen od onih kojima je bitan samo novac. Bilo je raznih izdaja, ne želim ih nabrajati. Kada su me zvali u DNS rekao sam da ne želim opet u politiku jer je prljava. Rekao sam da me interesuje samo rad. Nakon nekoliko mjeseci postao sam član Gradskog odbora DNS-a, a nisam bio član DNS-a. Kasnije sam postao. Ostao sam u politici zbog interesa građana RS-a, a ne zbog svojih. Poručujem onima što su me željeli likvidirati, i fizički, da ću biti direktor Kosmosa.

  diploma Nedeljko MilakovićIzvor: N1

  Nedeljko MilakovićIzvor: N1

  diploma Nedeljko Milaković

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI