Početna  /  Nebojša Vukanović za MH: Žestoka borba u Trebinju, bićemo jedna od dvije najjače liste
Izdvajamo Trebinje

Nebojša Vukanović za MH: Žestoka borba u Trebinju, bićemo jedna od dvije najjače liste

Nebojša Vukanović, nosilac liste Za pravdu i red rekao je za internet magazin ”Moja Hercegovina” da je za sada borba za gradonačelnika Trebinja neizvjesna i da je Mirko Ćurić u prednosti. Istakao je da je bilo nepravilnosti na terenu, a Nenad Grković, kandidat za odbornika na listi Za pravdu i red fizički je napadnut u naselju Gorica. Kaže da je simptomatičan i veliki broj nevažećih listića.

”Prije svega, želim da se zahvalim svim građanima Trebinja i Republike Srpske, u Trebinju smo očekivali veću izlaznost, očekivali smo oko 63% što bi bitno uticalo na konačni rezultat, ali očito je epidemiološka situacija uticala na izlaznost. Moramo reći da je u Trebinju tijesan rezultat, očigledno je da će se brojati do posljednjeg glasa. Što se tiče Hercegovine, važno je da je opozicija pobijedila u Bileći i Ljubinju i da opozicija vodi u velikim centrima, Banjaluci, Bijeljini, Tesliću, Šamcu, Brodu, Modriči, Sarajevu, tako da je gotovo sigurno da je opozicija pobjednik ovih izbora. U Trebinju će sigurno značajno popraviti rezultat, ne znamo da li će biti dovoljno za pobjedu.” – rekao je Vukanović za MH.

Dodao je da je bilo dosta nepravilnosti.

”Moram naglasiti da je bilo dosta nepravilnosti, pritisaka, ucjena na građane, kupovine glasova. Jednom našem posmatraču Covid tima nisu dozvolili da ih prati, takođe u Gorici smo primijetili jednu grupu SNSD aktivista koji su prijetili biračima i vršili pritisak, jedan od tih pristalica je fizički napao našeg profesora Nenada Grkovića, izbijen mu je telefon iz ruke, intervenisala je policija, bilo je danas zaista puno pritisaka. Kutije smo pokušali odbraniti koliko smo mogli, bilo je kršenja izborne tišine, vidjećemo kakav će rezultat biti na kraju, treba ostati gospodin kako god da bude. Što se tiče liste, po dosadašnjim rezultatima koje smo dobili bićemo među prve dvije liste.” – rekao je Vukanović za naš magazin.

 

20 Shares
20 Shares
Copy link