Početna  /  Nebojša Vukanović: Da li vlast priprema prodaju Elektroprivrede?
Republika Srpska

Nebojša Vukanović: Da li vlast priprema prodaju Elektroprivrede?

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović postavio je danas pitanje vlastima Republike Srpske da li je tačno da Srbiji namjeravaju da prodaju “Elektroprivredu RS”.

“Da li namjerno uništavate svako preduzeće iz sistema ‘Elektroprivrede RS”, rekao je Vukanović na sjednici Narodne skupštine RS.

On je, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po Projektu mjera zaštite od poplava, upitao da li se u Srpskoj bilo šta može relizovati bez kredita.

“Šta je urađeno nakon prodaje ‘Telekoma RS’”, upitao je Vukanović.

Direktor Investiciono-razvojne banke RS Dražen Vrhovac odgovorio je Vukanoviću da su sredstva od prodaje “Telekoma RS” uložena u razvojne projekte u Republici Srpskoj.

Na dnevnom redu sjednica Narodne skupštine Republike Srpske je, između ostalog, Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova – po hitnom postupku te izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju – po hitnom postupku.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori – po hitnom postupku – (prijedlog Klubova poslanika SNSD, DNS, DEMOS, NDP, US, SPS, SP).

Izvor: Fena

39 Shares
39 Shares
Copy link