Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Napeto na Kosmetu, Srbi blokirali magistralni put Priština-Raška

  Podijeli:

  Nakon brutalne akcije albanskih specijalnih policijskih snaga i otmice direktora Kancelarije za Kosmet Marka Đurića, noć je u Kosovskoj Mitrovici protekla mirno.

  Izvještači javljaju da se osjeti napetost i da su Srbi barikadom u mjestu Rudare, iz protesta, blokirali magistralni put Priština-Raška.

  Sada se očekuje reagovanje predstavnika Srpske liste, koji su zakazali sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon ovog sastanka predstavnici Srpske liste mogli bi da procijene i odluče da li će ostati u vladi samoproglašenog Kosova.

  Predsjednik Srpske liste Goran Rakić kaže je da je vidio kako albanski specijalci ubacuju metak u puške, spremni da pucaju u nenaoružane učesnike okruglog stola. Ističe da im niko nije dao povod za ovakav, kako je rekao teroristički napad.

  “Uznemireni jesmo, ali nismo uplašeni. Noćas su se građani ponovo samoorganizovali i digli barikade na sjeveru Kosova”, rekao je Rakić.

  Rakić kaže da će odluka o eventualnom napuštanju Vlade u Prištini biti donesena u toku dana, nakon konsultacija sa predstavnicima institucija Srbije. Napuste li vladajuću koaliciju, treba očekivati pad Vlade u kojoj su Albanci većina. Predstavnik Srba sa Kosmeta uvjerava da će pronaći načine da spriječe akcije slične jučerašnjoj.

  “Imam jednu poruku za specijalce i njihove nalogodavce. Nikad više neće na ovaj način ući na sjever Kosova”, naglasio je Rakić.

  Pretučenom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću ukazana je ljekarska pomoć u Kuršumliji i Beogradu i osjeća se dobro. U Kliničko-bolničkom centru Kosovske Mitrovice je zbrinuto 32 lica, od kojih petoro sa teškim povredama.

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otkazao je prethodno ugovorene obaveze i organizovao sastanak sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI