Početna  /  Napeto kod Viteza – specijalci pretukli žene
Federacija BiH

Napeto kod Viteza – specijalci pretukli žene

U mjestu Kruščica kod Viteza jutros oko 5 časova došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP Srednjo-bosanskog kantona i mještana koji protestuju protiv izgradnje hidroelektrane.

FOTO: N1

Prema riječima učesnice protestnog skupa sve je počelo rano jutros kada su na to mjesto stigle mašine i specijalci koji su zahtjevali od demonstranata da se sklone, piše N1.

“Mi smo sjele na most. Oko 40 žena odbilo je da se skloni, a onda su oni počeli da nas tuku. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhapsili. Udarali su žene, nastao je haos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju”, kazala je za N1 učesnica protesta.

Skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

MUP SBK: Nema informacije o fizičkom obračunu u Kruščici

Iz MUP – a Srednjobosanskog kantona za N1 su potvrdili da su njihovi pripadnici deblokirali put Vitez – Kruščic i da za sada nemaju više informacija.

Deblokiran je put u mjestu Kruščica, opština Vitez, na kojem su proteklih dana građani protestvovali protiv izgradnje hidrocentrale, a policija provjerava informacije da je, tom prilikom, došlo do fizičkog obračuna s mještanima, kazao je Hasan Hodžić iz Operatvnog centra MUP-a SBŽ-a.

Hodžić je kazao kako je deblokada puta počela jutros u pet sati i da je određeni dio mještana pružao pasivan otpor, ali kako MUP, trenutno, nema informacije o tome da ima povrijeđenih.

0 Shares
0 Shares
Copy link