Početna  /  Nakon „Puteva“, Andrea Dorić dobila fotelju i u APIF-u!
Izdvajamo Republika Srpska

Nakon „Puteva“, Andrea Dorić dobila fotelju i u APIF-u!

Foto: Agencije
Nakon što je nedavno imenovana za izvršnog direktora „Puteva Republike Srpske“, poslanik SP-a u Narodnoj skupštini RS Andrea Dorić dobila je fotelju i u Upravnom odboru Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Ona je za člana UO imenovana rješenjem Vlade RS na pet godina, nakon što je zbog isteka mandata razriješen dosadašnji UO.

Pored nje, novo ime u UO je i Milan Pilipović dok je Radmila Stojnić jedina od tri člana bivšeg UO koja će u narednom petogodišnjem periodu biti na toj poziciji.

Zanimljiv je put Dorićeve do ovih funkcija.

Ona je, nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Petra Đokića i Gorana Selaka, ostala uz Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske.

Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koaliciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra.

Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Zanimljivo je i da je Radmila Stojnić dobila novi mandat u Upravnom odboru APIF-a,iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS protiv nje i bivše direktorice Jelene Ćetković prošle godine podnijelo izvještaj tužilaštvu.

Mediji su tada pisali da je Stojnićeva osumnjičena da je mimo odluke UO agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavila korist drugom.

Izvor: Capital

1 Share
1 Share
Copy link