Početna  /  Nakon pet godina objavljen video snimak parlamentarca koji od ženske osobe u zamjenu za zaposlenje traži redovne seksualne usluge
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

Nakon pet godina objavljen video snimak parlamentarca koji od ženske osobe u zamjenu za zaposlenje traži redovne seksualne usluge

Nakon pet godina od samog događaja, u javnosti se pojavio video na kojem delegat Doma naroda u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Admir Hadžipašić iz Cazina i generalni sekretar A-SDA od nepoznate ženske osobe navodno traži seksualne usluge kako bi joj osigurao zaposlenje.

Foto: Radio Sarajevo

Dio razgovora koji su još 2013. godine, sudeći po datumu na snimku, vodili Hadžipašić i nepoznata ženska osoba objavljen je na blogu Asima Kambera.

Na videu se čuje ženski glas i Hadžipašić joj jasno govori šta treba uraditi kako bi dobila zaposlenje.

“Trebamo li se mi seksati”, pitala je žena.

“Trebamo”, odgovorio je Hadžipašić.

Ona ga potom pita, gdje bi to obavili ako ona na to pristane, a Hadžipašić odgovara da može i “odmah ovdje”. A potom joj je ponudio i druge mogućnosti.

Iz razgovora se jasno čuje kako federalni parlamentarac od žene traži i “redovne” seksualne usluge. Nakon razgovora, on nasrće na nju, ali mu ona odgovara da najprije želi da se dogovore o svemu.

Takođe je pitala i za “garancije” nakon čega joj on upućuje vulgarne riječi.

Hadžipašić nije demantovao navode u videu, ali je pomenuo da se radi o potpuno drugačijoj konotaciji. Hadžipašić kaže da je sve izvučeno iz konteksta. 

– Isjekli su dio kada sam joj rekao da se priča završava i da ne želim s njom nikakvu komunikaciju. Rekao sam joj da sve što je ranije rečeno može smatrati zezancijom i da je sve bila šala zato što je pitanje bilo glupo. Nakon toga su krenule uvrede. Nakon vođenja sudskog postupka, svi akteri su osuđeni na uslovnu kaznu zatvora i novčane kazne. Priznali su svoju krivicu na sudu – izjavio je Hadžipašić, piše Radiosarajevo.ba.

7 Shares
7 Shares
Copy link