Početna  /  Najavljen štrajk u bilećkoj srednjoj školi zbog odluke Ministarstva
Hercegovina

Najavljen štrajk u bilećkoj srednjoj školi zbog odluke Ministarstva

BILEĆA – Sindikat Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” u Bileći donio je odluku da sutra stupi u štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, poražavajuće upisne politike koju im je nametnulo Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Srednjoškolski centar “Golub Kureš” Bileća (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Oni će stupiti u štrajk upozorenja sutra od 10.30 do 11.30, u radnim prostorijama ove škole.

“Štrajk upozorenja sprovešće se obustavom rada u roku od jednog sata”, navodi se u odluci sindikata.

Takođe, sindikat navodi da će, ukoliko i poslije štrajka upozorenja ne budu ispunjeni njegovi zahtjevi, stupiti u generalni štrajk u četvrtak, 15. juna.

“Naglašavamo još jednom da su naši zahtjevi da se u potpunosti poštuje odluka školskog odbora o upisu u prvi razred 2017/2018. godine”, ističe se u odluci.

Profesori pozivaju sadašnje, nekadašnje i buduće učenike, penzionisane kolege, kao i sve građane Bileće da im se pridruže kako bi zajedno sačuvali gimnaziju u Bileći.

Podsjećamo, školski odbor i nastavničko vijeće ove srednje škole negoduju zbog odluke Ministarstva prosvjete i kulture RS da u narednu školsku godinu bude upisano samo jedno odjeljenje gimnazije, te zbog naloga da bude upisan novi obrazovni profil – jedno odjeljenje tekstilnih tehničara, što je protivno prijedlogu koji je ovaj odbor ranije donio, a o čemu je “Moja Hercegovina” pisala.

 

0 Shares
0 Shares
Copy link