Subota, 25.01.2020
More

  Načelnik Srebrenice: Vučić održao riječ, uplaćena dva miliona – tačno u minut

  Podijeli:

  SREBRENICA – Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković potvrdio je Srni da je Srbija uplatila dva miliona evra na račun opštine kako je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji.

  camil-durakovic
  Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković (FOTO: Oslobođenje)

  “Sredstva su stigla na račun tačno u minut kada je Vučić obećao i posebno zadovoljstvo nam predstavlja što je data riječ održana, a ne samo što je izdvojen novac”, rekao je Duraković.

  On ističe da u opštini nisu očekivali da će na konferenciji biti odobren toliki iznos sredstava i da treba ovih dana da sačine operativni plan raspodjele i namjene koji će biti predložen Skupštini opštine na usvajanje.

  “Od ovog iznosa, pola miliona evra izdvojićemo za saniranje budžetskog deficita i izvršenje obaveza po sudskim presudama, a ostala sredstva ćemo planski ulagati u razvoj i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje”, naveo je Duraković.

  Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti rebalans opštinskog budžeta, ali i da odobrena sredstva budu planirana u budžet za narednu godinu kada će najveći dio odobrenog iznosa biti uložen u infrastrukturne i razvojne projekte.

  Na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, 11. novembra, premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će njegova Vlada izdvojiti odmah dva miliona evra za Srebrenicu, a da će još tri miliona evra uložiti u razvojne projekte i investicije.

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će Vlada Srpske u naredne dvije godine izdvajati po 500.000 maraka za budžet opštine Srebrenica, a još dva miliona za realizaciju određenih razvojnih projekata u ovoj opštini.

  Opština Novi Grad Sarajevo takođe je već uplatila obećanih 50.000 KM opštini Srebrenica za izgradnju lokalnih puteva.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI