Početna  /  Načelnik Srebrenice: Vučić održao riječ, uplaćena dva miliona – tačno u minut
Republika Srpska

Načelnik Srebrenice: Vučić održao riječ, uplaćena dva miliona – tačno u minut

SREBRENICA – Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković potvrdio je Srni da je Srbija uplatila dva miliona evra na račun opštine kako je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji.

camil-durakovic
Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković (FOTO: Oslobođenje)

“Sredstva su stigla na račun tačno u minut kada je Vučić obećao i posebno zadovoljstvo nam predstavlja što je data riječ održana, a ne samo što je izdvojen novac”, rekao je Duraković.

On ističe da u opštini nisu očekivali da će na konferenciji biti odobren toliki iznos sredstava i da treba ovih dana da sačine operativni plan raspodjele i namjene koji će biti predložen Skupštini opštine na usvajanje.

“Od ovog iznosa, pola miliona evra izdvojićemo za saniranje budžetskog deficita i izvršenje obaveza po sudskim presudama, a ostala sredstva ćemo planski ulagati u razvoj i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje”, naveo je Duraković.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti rebalans opštinskog budžeta, ali i da odobrena sredstva budu planirana u budžet za narednu godinu kada će najveći dio odobrenog iznosa biti uložen u infrastrukturne i razvojne projekte.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, 11. novembra, premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će njegova Vlada izdvojiti odmah dva miliona evra za Srebrenicu, a da će još tri miliona evra uložiti u razvojne projekte i investicije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će Vlada Srpske u naredne dvije godine izdvajati po 500.000 maraka za budžet opštine Srebrenica, a još dva miliona za realizaciju određenih razvojnih projekata u ovoj opštini.

Opština Novi Grad Sarajevo takođe je već uplatila obećanih 50.000 KM opštini Srebrenica za izgradnju lokalnih puteva.

0 Shares
0 Shares
Copy link