Početna  /  Načelnik Opštine Prozor-Rama: Po cijenu hapšenja neću slati građane u mostarski karantin
Federacija BiH

Načelnik Opštine Prozor-Rama: Po cijenu hapšenja neću slati građane u mostarski karantin

Jozo Ivančević, načelnik Opštine Prozor-Rama

“Po cijenu osobnog privođenja nisam spreman kupiti sugrađane i slati ih u neku mostarsku karantenu gdje bi se još mogli i zaraziti”, kategoričan je Ivančević.

Ovo je poručio nakon što je Štab civilne zaštite Prozor-Rama na čijem je on čelu donio Odluku o nemogućnosti postupanja po naredbi Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na telefonskoj sjednici koju je održao 20. aprila 2020.

”U ovoj Odluci Štab civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Kantonalnog štaba u Zapovijedi broj: 17-06-40-16-56/20 od 20.04.2020. godine. Također je navedeno da nisu precizirani uslovi i načini prijevoza osoba iz općine Prozor-Rama do karantene u Mostaru. Nije navedena ni tačna adresa gdje trebaju stići osobe i tko će ih primiti”, navodi se u odluci.

Općinski štab je u svom odgovoru, kako se navodi upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Štabu CZ.

”Navedeno je da nema materijalno tehničke uslove za provođenje naredbe. Transport osoba za karantenu nije u nadležnosti Štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama”, navodi se

O ovoj navedenoj problematici Štab civilne zaštite općine Prozor-Rama će kako ističu izvijestiti Federalni Štab civilne zaštite i nadležno tužilaštvo.

Izvor: Klix.ba
381 Shares
381 Shares
381 Shares
Copy link