Početna  /  Na trebinjskom korzou postavljena 11. klupska izložba foto-kino kluba Trebinje
Hercegovina

Na trebinjskom korzou postavljena 11. klupska izložba foto-kino kluba Trebinje

Trebinjski Foto-kino klub je sinoć na trebinjskom korzou proslavio sedamdeset godina postojanja postavkom 11. klupske godišnje izložbe na kojoj je učestvovalo 17 autora, a selektor Mirsad Mujanović, majstor fotografije, izabrao je ukupno 60 fotografija. U fenomenalnom ambijentu dodijeljene su i nagrade za najbolje kolor i crno-bijele fotografije. Prvu nagradu u kategoriji fotografije u boji osvojio je Ninoslav Ilić, dok je u kategoriji monohrom fotografije prva nagrada pripala Dušanu Vukoviću. Organizatori su naveli da će izložba biti postavljena i danas, kako bi svi zainteresovani u nesvakidašnjem ambijentu pogledali ono najbolje što su članovi Foto-kino kluba Trebinje ovjekovječili u prethodnih godinu dana.

Brojni prolaznici mogli su se sinoć, na trebinjskom korzou, uvjeriti u kvalitet rada Foto-kino kluba Trebinje, najstarijeg foto-kino kluba u Bosni i Hercegovini. Na izložbi se našlo 17 selektovanih autora, a selektor izložbe, majstor fotografije Mirsad Mujanović odabrao je 60 fotografija. Na izložbi su uzeli učešće: Dušan Vuković, Igor Škero, Jeroen Maks, Jovan Vidaković, Marija Kulaš, Marko Drakulić, Milica Ijačić, Miodrag Vujačić, Nermin Smajić, Ninoslav Ilić, Predrag Mucović, Radoje Elez, Radoje Vuković, Radovan Dangubić, Slađana Gajić, Slavenko Vukasović i Vladan Đukić.

Dodijeljeno je ukupno 6 nagrada i isto toliko pohvala, u dvije kategorije. U kategoriji kolor fotografije pohvaljeni su Jovan Vidaković za fotografiju Lament for a lake 1, Milica Ijačić za fotografiju Slikar i Radovan Dangubić za fotografiju Poslije požara. Trećom nagradom u ovoj kategoriji nagrađen je Radoje Elez za fotografiju Amazonke, drugu nagradu osvojila je fotografija Možeš i ti Predraga Mucovića, dok je za pobjedničku fotografiju u kategoriji kolor proglašena Pogledi Ninoslava Ilića.

U kateforiji monohrom ili crno-bijele fotografije pohvaljeni su Nermin Smajić za fotografiju Splitska priča, Slavenko Vukasović je dobio pohvalu za fotografiju Prokletije, dok je Vladan Đukić pohvaljen za fotografiju Otac Benedikt. U ovoj kategoriji treće mjesto osvojila je fotografija Molitva Slađane Gajić, drugim mjestom nagrađena je fotografija Radoja Vukovića Stepenice vjere, a prvom nagradom ovjekovječio se Dušan Vuković za fotografiju Dvoje pod drvetom. 

Podsjetimo još jednom da svi zainteresovani građani imaju priliku da još danas na trebinjskom korzou pogledaju ovu izložbu koja svakako zavrjeđuje pažnju.

Igor Svrdlin

 

23 Shares
Copy link
Powered by Social Snap