Početna  /  Na svaki protest opozicije, vladajuća koalicija odgovoriće mitingom
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Na svaki protest opozicije, vladajuća koalicija odgovoriće mitingom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će vladajuća koalicija, ukoliko opozicija ima namjeru da organizuje nove proteste, svaki put organizovati miting podrške institucijama Republike Srpske.

zeljka_cvijanovic_RTRS

“Ukoliko je opozicija naumila da iscrpljuje narod protestima, onda ćemo i mi svaki put organizovati naš miting podrške Republici Srpskoj i njenim institucijama”, rekla je Cvijanovićeva i navela da svi skupovi moraju biti organizovani u skladu sa zakonom.

Ona je dodala da tokom protesta ne smiju biti zapostavljeni oni koji žele da prošetaju Banjalukom ili imaju druge poslove, u čemu ne smiju biti spriječeni.

Cvijanovićeva je odgovarajući na pitanja poslanika rekla da su posljednja dva skupa u Banjaluci, iako su bila ocjenjivana kao bezbjednosno rizična, protekla bez problema, što je pokazalo zrelost institucija i građana Republike Srpske.

Ona je dodala da je čula stavove mnogih građana koji su bili šokirani polemikom opozicionara sa predstavnicima Srpske pravoslvne crkve, navodeći da ni oni koji glasaju za SDS ne mogu da budu saglasni sa stavovima rukovodstva ove stranke koje kaže da bi NJegova svetost patrijarh srpski Irinej trebalo da formira stranku, ako hoće da se bavi politikom.

Cvijanovićeva je zamjerila opoziciji što su nastojali da omalovaže bezbjednosna upozorenja premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je sa najboljim namjerama želio da podijeli svoja saznanja sa janošću u Republici Srpskoj.

“Opozicija je bila spremna na sve, ali ostaje činjenica da su skupovi organizovani na miran i dostojanstven način i da su sa njih poslate političke poruke”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zahvalna opoziciji zbog toga što ne želi da sa njom komunicira.

“Oni komuniciraju kada treba sređivati određene poslove i sprovesti određene inicijative, ali to ne rade kada treba da ukrste politička koplja u parlamentu. Predlažem im da ubuduće ne dolaze sa inicijativama i ne troše moje vrijeme kada žele da postignu neke stvari”, kaže Cvijanovićeva.

Govoreći o nedavnom otvaranju obnovljene Ferhadije, Cvijanovićeva je rekla da je ovaj događaj protekao mirno i da su iz Banjaluke poslate dobre poruke.

Ona je navela da su vjerske vođe bile na visini zadatka pozivajući na mir, suživot i toleranciju.

“Politički govori su pokvarili taj događaj. Govor turskog premijera u ostavci Ahmeta Davutoglua bio je ostrašćen i nepotreban”, naglasila je Cvijanovićeva.

0 Shares
0 Shares
Copy link