Početna  /  MUP Srpske uhapsio šefa u UIO BiH
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

MUP Srpske uhapsio šefa u UIO BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske danas su na području Banjaluke uhapsili šefa Grupe za prinudne naplate u Upravi za indirektno oporezivanje BiH Nedima Kulenovića /61/, osumnjičenog da je, zloupotrijebivši svoj položaj, počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

uio_bl

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Kulenović osumnjičen da je od lica, koje je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreskog duga.

Kulenović će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Ovom akcijom direktno je kooridnisao glavni tužilac Tužilaštva BiH, a
realizovana je odlična saradnja između glavnih tužilaca Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, kao i policijskih agencija.

Iz Tužilaštva BiH ističu da ova aktivnost još jednom pokazuje da ova pravosudna institucija ima nulti stepen tolerancije prema korupciji i pozivaju građane da prijavljuju koruptivna ponašanja i krivična djela korupcije.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih oblika korupcije, a naročito u slučajevima u kojima je riječ o koruptivnom ponašanju nosilaca visokih funkcija u institucijama, te je sa partnerskim agencijama sprovelo istragu i realizovalo Kulenovićevo hapšenje.

0 Shares
0 Shares
Copy link