Početna  /  MUP RS pokrenuo istragu zbog “prijetnji smrću” Dodiku: Evo šta mu je korisnik “Romanija” napisao
Republika Srpska

MUP RS pokrenuo istragu zbog “prijetnji smrću” Dodiku: Evo šta mu je korisnik “Romanija” napisao

Prema nezvaničnim informacijama, MUP Srpske je obavijestio i Agenciju za istrage i zaštitu BiH u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, saznaje Srna.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Sporni komentar na portalu BN

Na portalu BN televizije preksinoć je objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome je prenesena najava intervjua koji je za Oslobođenje dao poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani prijeteći i uznemirujući komentari.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija”: “Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”, navedeno je u komentaru.

Ovakve kletve i prijetnje na portalima su svakodnevnica, no izgleda da se istrage pokreću samo kada su u pitanju visoki zvaničnici.

18 Shares
18 Shares
Copy link