MUP RS nudi 160.000 KM za dva automobila

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS naručilo je dva putnička automobila u vrijednosti 160.000 KM.

Foto: Capital

U juče raspisanom tenderu za nabavku MUP traži vozila sa dizel motorom od kojih je jedno sa pogonom na sva četiri točka i crne metalik boje, a drugo bijele boje i sa pogonom na prednje točkove.

Procijenjena vrijednost nabavke, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, iznosi 137.000 KM bez PDV-a, odnosno oko 160.000 sa PDV-om.

Kada je u pitanju oprema, MUP traži da vozila obavezno imaju kožna sjedišta, grijanje u prednjim sjedištima, fabričku navigaciju, putni računar, senzore za parkiranje naprijed i nazad, kameru za parkiranje nazad, te fabrički zatamnjena zadnja bočna i zadnje vjetrobransko staklo.

Automatski trozonski klima uređaj sa dodatnim kontrolama za klimu nazad, hromirane lajsne oko prozora i elektro podesiva i grijana vanjska ogledala sa automatskim zatamnjenjem na vozačevoj strani još neke su od stavki koje je MUP naveo u tenderskoj dokumentaciji.

Zainteresovanim firmama za dostavljanje ponuda ostavljen je rok do 30. januara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS kupilo je polovinom septembra prošle godine 20 novih putničkih automobila i 15 kombija koji su plaćeni 1,65 miliona maraka, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Lukač hitno naručio 15 policijskih kombija i 20 limuzina.

Prije te nabavke, MUP je u julu 2018, kupio i četiri polovna, korištena putnička automobila koja je platio oko 117.000 KM.

Policija je najveću nabavku vozila sprovela 2014. godine kada je snabdjevena sa oko 200 novih automobila, od ukupno 384 koja su naručena s ciljem obnove voznog parka. Za tu kapitalnu investiciju Srpska se dugoročno zadužila za oko 12,8 miliona KM.

Autor