Početna  /  MUP: Policajci u Budvi prekoračili ovlašćenja!
Crna Gora Izdvajamo

MUP: Policajci u Budvi prekoračili ovlašćenja!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore sugeriše da je u određenim slučajevima tokom policijske intervencije 24. juna u Budvi došlo do nezakonitog prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika.

U odgovoru koji je Vijestima dostavljen iz MUP-a navodi se da “objavljeni snimci događaja od 24. juna ukazuju na sumnju da je u određenim slučajevima došlo do nezakonite upotrebe prinude ili prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika prema pojedinim licima”.

Višeneđeljne političke tenzije zbog smene vlasti u Budvi eskalirale su tog dana kada je policija u nekoliko navrata interevenisala prema građanima i odbornicima Demokrata, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije.

U medijima je objavljeno nekoliko snimaka u kojima se vidi prekomerna upotreba sile policije, navodi list. Na jednom od snimaka vidi se kako policajci šutiraju muškarca koji nije pružao otpor i koji je podignutih ruku sačekao policajce koji su trčali ka njemu i oborili ga na zemlju.

Intervencija policije u Budvi je i predmet istrage kotorskog tužilaštva, koje utvrđuje da li su policajci prilikom intervencije u Budvi zlostavljali građane ili počinili neko drugo krivično delo, navoden Vijesti.

Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije još nije donelo mišljenje u slučaju upotrebe sredstava prinude policijskih službenika prema Pljevljaku O.M. (21) u neredima 13. maja ove godine.

“Postupak unutrašnje kontrole u predmetnom slučaju je u toku”, navodi se u odgovoru Vijestima.

(Tanjug)

3 Shares
3 Shares
Copy link