Početna  /  U jeku korona virusa: MUP i Vlada RS opremaju teretanu i mijenjaju stolariju za 350.000 KM
Istrage

U jeku korona virusa: MUP i Vlada RS opremaju teretanu i mijenjaju stolariju za 350.000 KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je 27.3.2020. godine, u jeku krize prouzrokavane virusom korona, donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku opasača sa pripadajućim futrolama i za nabavku taktičkih čizama.

Za opasače sa pripadajućim futrolama MUP RS izdvaja vrtoglavih 1.209.977,00 KM, bez uračunatog PDV-a, a ugovor će biti sklopljen sa firmom “ABC SPORTING” d.o.o. Banja Luka. ABC SPORTING d.o.o. je ovlašteni zastupnik i distributer velikog broja svjetskih proizvođača oružja, taktičke, forenzičke, deminerske i druge opreme za potrebe policije, državnih institucija i agencija.

MUP nabavlja 4300 opasača koji imaju: futrolu za pištolj, nosač za lampu, futrolu za lisice itd.

Policija dobro zna da čizma glavu čuva, te nabavljaju i nove, kožne, vodootporne čizme koje se ne kližu i za sve to izdvajaju 43 400 KM bez PDV-a.

Međutim, tu se nije stalo. MUP RS će potrošiti 177.706,04 KM bez obračunatog PDV-a za adaptaciju objekta 194 za potrebe teretane u kompleksu Centra za obuku Zalužani. Ugovor se dodjeljuje ponuđaču „PRODA MONT” d.o.o. Doboj.

Da MUP RS nije jedina institucija koja troši novac na manje potrebne stvari u vrijeme kada mnogi privredni subjekti propadaju i kada mnogi radnici ostaju bez posla, govori i novopotpisani ugovor Vlade RS sa firmom Studio design. Vlada RS, tačnije Služba za zajedničke poslove Vlade RS, potpisala je 30.3.2020. godine ugovor sa firmom Studio design d.o.o. i to, ni manje ni više nego za zamjenu stolarije na Poslovnom objektu Vlade RS. Za ovu stavku Vlada RS, u vrijeme velike krize, izdvaja gotovo 130 000 KM, tačnije 129 906 KM bez uračunatog PDV-a.

Sve ove nabavke se dešavaju u vrijeme kada se od radnika u javnom sektoru traži da se odreknu dijela plate zarad ublažavanja ekonomskih posljedica od izbijanja pandemije korona virusa.

Autor: Stefan Blagić

323 Shares
323 Shares
323 Shares
Copy link