Početna  /  MUP HNK-a zapošljava nove policajce, otvoreno 100 radnih mjesta
Federacija BiH

MUP HNK-a zapošljava nove policajce, otvoreno 100 radnih mjesta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo je javni konkurs za prijem u radni odnos 88 policajaca i dvanaest mlađih inspektora.

Tačnije, Uprava policije obučiće i primiti 100 novih policajaca, kako bi se ispunila potreba za novim stručnim kadrom u ovom kantonu.

Kandidati moraju biti državljani BiH, životne dobi između 18 i 27 godina za početni čin policajac i do 35 godina za početni čin mlađi inspektor.

Takođe, kandidati moraju imati najmanje IV stepen stručne spreme za čin policajac, a najmanje VI stepen stručne spreme ili najmanje završen prvi ciklus visokog obrazovanja za čin mlađeg inspektora.

Odabrani kandidati za čin policajca pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od osam mjeseci, od toga pet mjeseci teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku.

Odabrani kandidati za čin mlađeg inspektora pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od šest mjeseci, od toga tri mjeseca teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku. Kadet koji samovoljno napusti obuku ili je isključen s obuke svojom krivicom, nadoknadiće policijskom organu troškove obuke.

Probni rad policijskog službenika traje dvanaest mjeseci.

Sve detalje ovog javnog konkursa možete pogledati OVDE.

0 Shares
0 Shares
Copy link