Početna  /  Mostarskom pekaru digli auto jer nije platio reket
Hercegovina

Mostarskom pekaru digli auto jer nije platio reket

MOSTAR – Snažna eksplozija uznemirila je juče stanovnike Mostara, gdje je eksplodirala bomba ispod automobila Pervera Gigollaja, vlasnika pekare “Inpek”, koji sumnja da mu se na ovaj način svete lokalni kriminalci jer ne želi da im plaća reket.

FOTO: Nezavisne

U momentima eksplozije, oko dva sata nakon ponoći, automobil je bio parkiran kod kuće ovog pekara, u mostarskom naselja Zalik. Povrijeđenih nije bilo. U policiji, zbog istrage, nisu mogli govoriti o detaljima.

Gigollaj, međutim, ističe da je ovo samo jedan od niza napada na njega i njegovu imovinu. Kaže da je pekaru zatvorio juče u 0.30 sati i službenim automobilom otišao kući. Nakon toga je sjeo u svoj BMW i otišao po suprugu i dijete koji su bili kod njenih roditelja.

“Oko 1.15 smo stigli kući. Spremili smo se za spavanje i zatim je snažno eksplodiralo. Ne znam tačno, ali četiri ili pet puta razbili su mi stakla na pekari. Jednom su mi razbili i staklo na autu. Pozivali su me preko telefona i tražili od mene novac, na što ja nisam pristao”, tvrdi vlasnik pekare.

Ispred njegove pekare je 2015. godine aktivirana bomba, a tada su uništena stakla na radnji i dio inventara, s tim što je oštećen i jedan automobil. Gigollaj kaže da je prava sreća što u posljednjem napadu niko nije stradao, s obzirom na to da su sat vremena prije u vozilu bili on i članovi porodice.

“Ovo je katastrofa. Prvo pekara, sada automobil. Sutra će mi, dok budem sjedio sa suprugom i djetetom, bombu ubaciti u kuću kroz prozor. Očigledno treba neko izgubiti glavu pa da se stvari pokrenu”, rekao je razočarani pekar.*

0 Shares
0 Shares
Copy link