Početna  /  Mostarom hara banda maloljetnica, roditelji očajni zbog nasilja koje sprovode
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Hercegovina

Mostarom hara banda maloljetnica, roditelji očajni zbog nasilja koje sprovode

Nedugo nakon što je početkom mjeseca pretučena jedna trinaestogodišnja djevojčica, Mostarom je započelo kružiti pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkog nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam maloljetnih nasilnica.

Foto: Ilustracija

To je pismo upućeno na brojne adrese, od policije, preko gradskih vlasti, do Kancelarije ombudsmana, te je zatraženo hitno preduzimanje zajedničkih mjera, piše Večernji list.

Najprije je, prema dostupnim informacijama, iza Desete osnovne škole u poslijepodnevnim satima 7. aprila ove godine pretučena maloljetna djevojčica kojoj se navode inicijali i objašnjava kako je riječ o 13-godišnjakinji. Ta je djevojčica završila s prijelomom ruke.

Nije utvrđeno ko je pretukao tu djevojčicu, ali u pismu su roditelji naveli kako iza napada najvjerojatnije stoji ulična banda u Mostaru koja sebe naziva UB9 (u pismu su navedena i imena tih maloljetnih djevojčica).

Te se djevojčice, prema dostupnim informacijama, oblače slično te imaju dukserice i jakne s kapuljačama. Navodno su te djevojčice na društvenim mrežama komentirale nakon napada na djevojčicu u školskom dvorištu “kako je trebala umrijeti”, a djevojčica je završila s prelomom ruke.

Iz MUP-a su potvrdili kako je stiglo pismo te da će Kriminalistički odjeljenje ispitati navode. Roditelji upozoravaju kako su, međutim, članice te ulične bande “nemilosrdne, devijantnog ponašanja te sklone konzumiranju alkohola.

0 Shares
0 Shares
Copy link