Početna  /  Moskva potvrđuje: Karter nam dao mape položaja ID
Vijesti

Moskva potvrđuje: Karter nam dao mape položaja ID

Moskva potvrđuje da je bivši američki predsednik Džimi Karter predao Rusiji mape položaja Islamska država u Siriji, saopšteno je iz ruske vlade.

Foto: BETA/AP
Foto: BETA/AP

Karter je ranije izjavio da je u maju predao ruskoj ambasadi mape položaja boraca Islamske države u Siriji posle razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je “Sputnjik”.

“Mogu da potvrdim da ova informacija odgovara stvarnosti. Zaista, ruskoj strani obratio se Džimi Karter predlogom da nam pošalje mape koje je sastavio njegov predsednički centar, a koje pokazuju aktuelni raspored sukobljenih strana u Siriji, uključujući pozicije vladine armije, Islamske države i drugih organizacija”, rekla je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, dobijeni geografski podaci nisu strogo poverljiva informacija.

“Veliki deo ovih mapa izložen je na sajtu centra koji predvodi Džimi Karter”, naglasila je ona.

“Istovremeno, mi smo s velikom zahvalnošću primili ovaj gest bivšeg predsednika Sjedinjenih Država, koji se, očigledno, iskreno zalaže za ujedinjenje napora u borbi protiv terorizma i pri tom se brine za sudbinu sirijskog naroda”, izjavila je Zaharova, prenosi “Sputnjik”.

“Naravno, s naše tačke gledišta, bilo bi logičnije i efikasnije da bi takav konstruktivan pristup pokazivali oni koji u Vašingtonu imaju potpune informacije o svemu ovome”, rekla je Zaharova.

0 Shares
0 Shares
Copy link